ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ

Μείνετε ενημερωμένοι και δείτε χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν

11Αυγ, 2016

Τσιμπήματα από έντομα στο σκύλο και στη γάτα

By: | Tags:

Τσιμπήματα από έντομα στο σκύλο και στη γάτα. Το τσίμπημα από σφήκες, μέλισσες και το δήγμα από μυρμήγκια ή αράχνες μπορούν να προκαλέσουν πόνο, ερύθημα και οίδημα στην περιοχή. Συνήθως συμβαίνει στις περιοχές χωρίς τρίχες όπως η μύτη και τα πόδια. Οίδημα μπορεί να παρατηρηθεί στο πρόσωπο και στον τράχηλο ακόμη και αν το τσίμπημα συνέβη σε άλλη περιοχή του σώματος. Αν το ζώο τσιμπήθηκε πολλές φορές, μπορεί να υποστεί αναφυλακτικό σοκ λόγω των τοξινών που απορροφήθηκαν από το δέρμα. Κάποιες φορές αναφυλακτικό σοκ μπορεί να προκληθεί σε ένα ζώο […]
READ MORE

10Αυγ, 2016

Χρησιμοποιήστε τη σωστή αμπούλα – μη δηλητηριάζετε τη γάτα σας

By: | Tags:

Ο οργανισμός κτηνιατρικών φαρμάκων (VMD) του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πρόσφατα συμβουλές για την πρόληψη της τοξίκωσης των γατιών από την φαρμακευτική ουσία περμεθρίνη. Αυτό συνέβη λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση ενός εκ των
READ MORE

9Αυγ, 2016

Παιδιά και κατοικίδια ζώα: τρόποι να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων

By: | Tags:

Οι ζωοανθρωπονόσοι ή ζωονόσοι είναι νοσήματα που μεταφέρονται μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων και προκαλούνται από βακτηρίδια, ιούς και παράσιτα.
READ MORE

8Αυγ, 2016

Χρόνια πάσχοντες και κατοικίδια ζώα – Μία σχέση που αξίζει να προστατευτεί

By: | Tags:

Τα άτομα με ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης ζωονόσων από το κατοικίδιό τους από ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός.
READ MORE

6Αυγ, 2016

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

By: | Tags:

Ν. 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012: Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό
READ MORE

3Αυγ, 2016

Τριχόπτωση στο σκύλο και στη γάτα

By: | Tags:

Τριχόπτωση στο σκύλο και στη γάτα. Η άνοιξη είναι περίοδος τριχόπτωσης για τα περισσότερα ζώα, ιδιαίτερα για αυτά που ζουν σε εξωτερικούς χώρους. Δυστυχώς, εκτός από καθημερινό βούρτσισμα, η κατάσταση είναι λίγο ή πολύ αναπόφευκτη.
READ MORE

2Αυγ, 2016

5 σημάδια για να καταλάβετε τον μυϊκό πόνο στο σκύλο σας

By: | Tags:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς παράγεται η κίνηση στο σώμα του σκύλου σας; 700 περίπου μύες συνεργάζονται ανα ζεύγη, όπου ο ένας υφίσταται σύσπαση και ο άλλος χάλαση για την παραγωγή της παραμικρής κίνησης όπως αυτή του πτερυγίου του αυτιού μέχρι και των αλμάτων πάνω από το φράχτη! Λαμβάνοντας υπόψη τις δραστηριότητες του σκύλου μας καθημερινά η καταπόνηση των μυών θεωρείται αναπόφευκτη. Έτσι συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κακώσεις μυών είτε λόγω σοβαρών τραυματισμών είτε λόγω χρόνιας καταπόνησης από μικροτραυματισμούς όπως για παράδειγμα εξαιτίας παράτολμων αλμάτων από καναπέ σε καναπέ. Παρακάτω περιγράφονται […]
READ MORE

1Αυγ, 2016

Βόλτα με τον σκύλο – 5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε!

By: | Tags:

Η βόλτα σκοπό έχει την πνευματική αλλά σωματική άσκηση του σκύλου. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας ώστε να μην εξελιχθεί σε κάτι δυσάρεστο.
READ MORE

31Ιούλ, 2016

Θερμοπληξία σκύλων: Πως να την αναγνωρίσετε, να την αποτρέψετε και να την περιποιηθείτε.

By: | Tags:

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με την άνοδο της θερμοκρασίας. Εμείς οι άνθρωποι ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την ζέστη, φορώντας τα κατάλληλα ρούχα και πίνοντας πολύ κρύο νερό. Αλλά για τους τετράποδους φίλους μας είναι λίγο πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν την ζέστη.
READ MORE

30Ιούλ, 2016

Από τι εξαρτάται πόσο πολύ θα ζήσει ο σκύλος σου; – Τι υποστηρίζουν σήμερα οι επιστήμoνες

By: | Tags:

Οι επιστήμονες σήμερα υποστηρίζουν πως τα σκυλιά μας μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο από ότι πιστεύουμε. Για παράδειγμα, ένα σκυλί που ο μέσος όρος ζωής του είναι 10 χρόνια, μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο – κάποιοι υποστηρίζουν τα διπλάσια – κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  
READ MORE

29Ιούλ, 2016

Γιατί δεν πρέπει να ταΐζουμε τη γάτα μας τροφή για σκύλους – Τι κίνδυνο διατρέχουν

By: | Tags:

Συμβαίνει πολύ συχνά οι γάτες να τρώνε σκυλίσια τροφή και τις περισσότερες φορές όχι επειδή το θέλουν, αλλά γιατί εμείς τους δίνουμε. Πολλοί από τους συμπολίτες μας αγοράζουν τροφή για το σκύλο και ταΐζουν με αυτήν και την γάτα τους.
READ MORE

28Ιούλ, 2016

«Ν’ αγαπάς σαν σκύλος»

By: | Tags:

Κάπου, κάποτε διάβασα πως αν όλοι γινόμασταν οι άνθρωποι που οι σκύλοι μας νομίζουν πως είμαστε, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Γιατί απ’ όλα τα πλάσματα στη γη, ανιδιοτελώς ξέρουν να αγαπούν μόνο δύο, η μαμά σου κι ο σκύλος σου.
READ MORE

26Ιούλ, 2016

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

By: | Tags:

ΣΤΑ 14 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΗΞΕΡΕ ΗΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ”. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΑΣ , ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΚΟ “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ”,  ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ.
READ MORE

18Μαΐ, 2016

Κατοικίδια ζώα: Οι νέοι καλύτεροι φίλοι της μεταφραστικής έρευνας

By: | Tags:

Ο ρόλος που μπορούν να επιτελέσουν τα κατοικίδια ζώα και η κλινική κτηνιατρική, στην έρευνα της ανθρώπινης υγείας, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο.
READ MORE

17Μαΐ, 2016

Νέα στοιχεία για την εξελικτική πορεία των σκύλων

By: | Tags:

Έρευνες που έγιναν στη περιοχή της Yakutia της Ρωσίας έφεραν στο φως δύο εξαιρετικά διατηρημένες σωρούς κουταβιών ηλικίας 3 μηνών, η μελέτη των οποίων θα μπορούσε να αποκαλύψει στοιχεία για την διαδικασία της εξέλιξης των δεσποζόμενων σκύλων οπότε να δώσει στους επιστήμονες τη δυνατότητα να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη χρονολογία εξημέρωσης του σκύλου. Πιο συγκεκριμένα, πριν 5 χρόνια στην προσπάθεια εύρεσης χαυλιόδοντων μαμούθ στην Yakutia ανακαλύφθηκε σε μια παχιά και αποκρυσταλλωμένη από τον παγετό στιβάδα χώματος το ακρορρίνιο ενός κουταβιού άριστα συντηρημένο. Πέντε χρόνια μετά έγινε η ανεύρεση άλλων 2 […]
READ MORE

15Μαΐ, 2016

Νομικό Συμβούλιου του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

By: | Tags:

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη μόνοι οι θεραπευτικές επεμβάσεις επιτρέπονται Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με γνωμοδότηση του, που δημοσιεύτηκε σήμερα, αποφάσισε ότι δεν επιτρέπονται εξαιρέσεις, ώστε να επιτρέπεται ο ακρωτηριασμός της ουράς σε κάποιες φυλές σκυλιών.
READ MORE

14Μαΐ, 2016

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση των ζώων

By: | Tags:

Της Ελένης Ηλιοπούλου Η κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού των εγκλημάτων εις βάρος των ζώων που καταγγέλθηκαν από πολίτες στην Αστυνομία τα τελευταία 15 χρόνια διαπιστώνεται από τα στοιχεία της Στατιστικής Επετηρίδας της ΕΛ.ΑΣ.
READ MORE

13Μαΐ, 2016

Εξωτερική ωτίτιδα στα ζώα συντροφιάς

By: | Tags:

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για των εξωτερική ωτίτιδα (otitis externa), μια συχνή κατάσταση σε όλα τα ζώα συντροφιάς (κυρίως τον σκύλο και λιγότερο την γάτα). Προδιάθεση Κάποιες ράτσες εμφανίζουν συχνότερα ωτίτιδα (Γερμανικός Ποιμενικός, Cocker Spaniel, Labrador retriever, Shar Pei, κ.α.). Η ύπαρξη αυτιών με πολλές τρίχες και κρεμασμένα αυτιά προδιαθέτει επίσης για την εμφάνιση εξωτερικής ωτίτιδας. Αιτιολογία Πολλά είναι τα αίτια που προκαλούν εξωτερική ωτίτιδα: ξένα σώματα όπως μέρη φυτών (άγανα, αγκάθια), σκόνη, μικρές πέτρες κ.α. υπερπαραγωγή κυψελίδας από τους κυψελιδοπαραγωγούς και σμηγματογόνους αδένες του αυτιού παράσιτα (otodectes cynotis,demodex, notoedres […]
READ MORE

12Μαΐ, 2016

Ερλιχίωση του σκύλου

By: | Tags:

Αιτιολογία – Τρόπος μετάδοσης Η ερλιχίωση είναι μια συχνή και σοβαρή ασθένεια του σκύλου που προκαλείται από τα βακτήρια του γένους Erlichia (Erlιchia canis, Erl. ,Platys, Erl.risticii, Erl. chaffensis, Erl. ewingii). Ενδιάμεσοι ξενιστές του βακτηρίου είναι κάποια είδη κροτώνων (τσιμπούρια) τα οποία μεταδίδουν την ασθένεια από μολυσμένο σκύλο σε υγιή σκύλο. Τα τσιμπούρια αυτά μπορούν να μολύνουν καινούρια σκυλιά ακόμη και 4-5 μήνες μετά την αποκόλληση τους από τον μολυσμένο σκύλο. Γι’ αυτό τον λόγο τα σκυλιά κινδυνεύουν ακόμη και για όλο τον χρόνο όταν υπάρχουν οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. […]
READ MORE

11Μαΐ, 2016

Μήπως ο κήπος σας μοιάζει με σεληνιακό τοπίο; – Μια λύση για το σκάψιμο

By: | Tags:

Αυτό το αξιολάτρευτο κουτάβι που δεν μπορούσατε να του αντισταθείτε, έχει μεγαλώσει πια! Και έχει μετατρέψει τον κήπο σας σε… σεληνιακό τοπίο γεμάτο τρύπες από το σκάψιμο;
READ MORE