ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ

Μείνετε ενημερωμένοι και δείτε χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν

Τα συχνότερα λάθη των ιδιοκτητών σκύλων!

By: | Tags: | Comments: 0 | Δεκέμβριος 21st, 2015

1 Ασυνέπεια: Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας. Θα πρέπει να μένουμε σταθεροί στα όρια και τους κανόνες που θέτουμε. Ο σκύλος δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του, ‘’ Έλα πάνω στον καναπέ μαζί μου να δούμε ταινία’’ και του, ‘’κατέβα γρήγορα από τον καναπέ, ήρθαν οι επισκέπτες’’!

2 Επιβράβευση για τα λάθος πράγματα: όταν χαϊδεύουμε τον σκύλο, ή τον επιβραβεύουμε με οποιονδήποτε τρόπο, είναι σαν να του λέμε ‘’μπράβο,συνέχισε αυτό που κάνεις’’.

Όταν λοιπόν ο σκύλος π.χ  φοβάται κάτι και εμείς τον χαϊδεύουμε προσπαθώντας να τον καθησυχάσουμε, στην ουσία επιβραβεύουμε τη φοβία και του λέμε καλά κάνεις που φοβάσαι. Όταν μας τραβάει προς κάπου, ενώ δεν μας αρέσει και εμείς συνεχίζουμε να προχωράμε αντί να σταματήσουμε , τι του μαθαίνουμε? Ότι το τράβηγμα δουλεύει και τραβώντας μας θα φτάσει πιο γρήγορα εκεί που θέλει.

3 Ανεπαρκής εκτόνωση του σκύλου: Σκυλιά που δεν εκτονώνουν την ενέργεια τους μέσα στη μέρα με επικοδομητικό τρόπο, θα βρουν μόνα τους τρόπο να το κάνουν, γαβγίζοντας, καταστρέφοντας πράγματα μέσα στο σπίτι, σκάβοντας γλάστρες στο μπαλκόνι κ.α. Η ανεπαρκής εκτόνωση αποτελεί τον νούμερο 1 λόγο ύπαρξης προβλημάτων συμπεριφοράς!

4 Χαοτική καθημερινότητα: Σκυλιά που δεν έχουν μια σωστά δομημένη καθημερινότητα και δεν ξέρουν τι τους επιτρέπουμε να κάνουν και πότε, τείνουν να βρίσκονται σε μια διαρκή σύγχυση και υπερκινητικότητα.

5 Αμφιβόλου προέλευσης πληροφορίες: Είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουν τα πάντα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα σκυλιά. Όλοι ήξεραν κάποτε έναν σκύλο που ήτανε άνθρωπος και μπορούν να μας πουν με σιγουριά τον σωστό τρόπο για να τα εκπαιδεύσουμε!

Μην εμπιστεύεστε τον γείτονα, τον μπακάλη ή τον κομμωτή σας, αλλά κάντε μια σωστή έρευνα και απευθυνθείτε σε κάποιον σοβαρό επαγγελματία εκπαιδευτή.

6 Επανάληψη εντολών: Έλα, Έλα, Έλα,Έλα, Κάτσε, Κάτσε, Κάτσε… Η συνεχής επανάληψη των εντολών, το μόνο πράγμα που μαθαίνει στον σκύλο, είναι να μας αγνοεί. Γιατί? Γιατί καταλαβαίνει ότι όταν του ζητάμε να κάνει κάτι, δεν είναι απαραίτητο να το κάνει με την πρώτη φορά, αλλά του έχουμε δείξει μέσω της επανάληψης ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να το επαναλαμβάνουμε μέχρι να βαρεθούμε.

Γιάννης Αδαμόπουλος

K9doorways Θεσσαλονίκη | Αθήνα | Κύπρος

K9doorways.gr

6934.277.791

ΠΗΓΗ: www.k9doorways.gr