ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ

Μείνετε ενημερωμένοι και δείτε χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν

Απλές, από το Α-Ω, συμβουλές για τα κατοικίδια….

By: | Tags: | Comments: 0 | Σεπτέμβριος 6th, 2015

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, πρώτα από όλα θα πρέπει να βρείτε ποιο σας ταιριάζει λαμβάνοντας υπόψη την προσωπικότητα σας, τον τρόπο ζωής σας, τον χώρο που διαβιώνετε, την οικογενειακή σας κατάσταση.

Βλέπετε ένα τραυματισμένο ζώο στο δρόμο, μην το αφήνετε αβοήθητο.

Γάτες: Ανεξάρτητες από τη φύση τους, δεμένες με το χώρο που διαβιούν και σας επιτρέπουν να τις συντροφεύετε

Διατροφή : Όταν δύο γλυκά ματάκια κάθονται στα πόδια του τραπεζιού σας και «ικετεύουν» για λίγη τροφή, μην ξεχνάτε ότι δεν ανήκουν στο πεινασμένο αδέσποτο της γειτονιάς σας, αλλά στον εξαιρετικά λαίμαργο «ζήτουλα» σκύλο σας. ΜΗΝ υποχωρείτε .

Εμβόλια γίνονται στους σκύλους και τις γάτες γιατί έτσι προστατεύονται από ιογενή νοσήματα  που είναι επικίνδυνα για την υγεία τους (και μόνο). Η λύσσα μας (ξανα) ενδιαφέρει γιατί ενώ είχε εξαλειφθεί από την Ελλάδα (με τους εμβολιασμούς), επανεμφανίστηκε τα τελευταία 4 χρόνια

Ζωοφιλία: η ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα (Λεξικό Μπαμπινιώτη). Ένας από τους λόγους της ενασχόλησης με αυτά.

Η εκπαίδευση τους (σκύλων και γάτων) είναι εύκολη σε όλα τα ζητήματα (τουαλέτα, υπακοή),  η εκπαίδευση σας, όμως, λίγο δυσκολότερη για να μπορείτε να συμβιώνεται μαζί τους αρμονικά.

Θα θυσιάσετε (θεωρητικά) μερικές στιγμές ξεκούρασης για να βγάλετε βόλτα τον σκυλάκο σας ,όμως, τα αποτελέσματα ,στην υγεία και των δύο σας, είναι ανεκτίμητα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στο θέμα της στείρωσης. Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα (και μόνο) που έχει.

Καρότα και άλλα λαχανικά, όταν καταναλώνονται άπλυτα, αποτελούν τον κύριο λόγο για να μεταδοθεί ο εχινόκοκκος και η τοξοπλάσμωση στον άνθρωπο.

Λεϊσμανίαση: ένα νόσημα που αποτελεί τεράστιο, αλλά αντιμετωπίσιμο πρόβλημα για τους σκύλους. Κυκλοφορούν φάρμακα που ενισχύουν το οπλοστάσιο μας.

Μην μαλώνετε το κουτάβι σας αν δεν το πιάσετε τη στιγμή που κάνει τη ζημιά, δεν θα καταλάβει γιατί φωνάζετε και θα θεωρήσει ότι το μαλώνετε χωρίς λόγο).

Να ξέρετε ότι όταν αρχίσει να γερνά, θα πρέπει να προσέχετε την διατροφή του και να του κάνετε ετήσιους ελέγχους της υγείας του.

Ξέρατε ότι τα σκυλιά που βοηθούν ανθρώπους με αναπηρία, εκπαιδεύονται για 3 τουλάχιστον  χρόνια; Στην Ελλάδα πρόσφατα εμφανίστηκαν τέτοια ζώα  ( γιατί δεν έχουμε αγωγή για αυτούς τους ανθρώπους) !!!

Όταν ταξιδεύετε, ο σκύλος ή η γάτα σας θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο ειδικό κλουβί μεταφοράς για λόγους ασφαλείας. Επίσης, για ταξίδι στο εξωτερικό πρέπει να φροντίσετε έγκαιρα για την τοποθέτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας (microchip) και το διαβατήριο τους.

Ποτέ δεν αφήνουμε ένα ζώο και ένα μικρό (2-3 ετών) παιδί μαζί, χωρίς επίβλεψη. Συνήθως κινδυνεύει το ζώο.

Ρωτήστε αν τα ξενοδοχεία που θα πάτε διακοπές, δέχονται σκύλους. Κάντε μαζί του διακοπές! Ή βρείτε ένα καλό ξενοδοχείο σκύλων για να τον φιλοξενήσει, στις δύσκολες, για αυτόν, μέρες του χωρισμού.

Συμβουλευτείτε, για όποια απορία έχετε , τους κτηνιάτρους. Σπούδασαν το αντικείμενο και το γνωρίζουν πολύπλευρα και σε βάθος (όσοι πραγματικά ασχολούνται με το επάγγελμα τους και όχι με το τι κάνουν οι άλλοι).

Τα παιδιά αποκτούν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα όταν συμβιώνουν από την αρχή της ζωής τους με ένα κατοικίδιο.

Υπάρχουν στην αγορά αποτελεσματικότατα κτηνιατρικά φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία, σχεδόν όλων, των ασθενειών των ζώων.

Φαρμακείο με απαραίτητα φάρμακα και υλικά, μαζί με στοιχειώδεις γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι πάντα χρήσιμα για μας και  τους τετράποδους φίλους μας.

Χαρείτε μαζί του τη φύση και τη θάλασσα.

Ψάρια, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια, αποτελούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Ως εδώ συνοπτικά, περισσότερα όποτε θέλετε επικοινωνείτε μαζί μας

Καλή, υγιή και μακροχρόνια συμβίωση!